Szükséges teendők

Tennivalók a haláleset bekövetkeztekor:


Otthon vagy közterületen történt halál esetén telefonon vagy személyesen értesítse a háziorvost vagy az ügyeletes orvost. Az orvos megállapítja a halálesetet és a szükséges okmányok kitöltése után engedélyezi az elhunyt elszállítását.

 

Elszállítás: 06 20-491-2383

 

A non-stop hívható ügyeletünk gondoskodik az elhunyt szakszerű és tiszteletteljes elszállításáról. Munkatársaink pedig segítséget nyújtanak a további tennivalókkal és a temetés megszervezésével
kapcsolatban.

 

Ne feledje, hogy Ön az, aki meghatározhatja, melyik temetkezéssel szeretné elszállíttatni az elhunytat! Amennyiben elégedetlen a szolgáltatással, lehetősége van a temetésszervezés közben szolgáltatót váltani.

 

Kórházban történt halál esetén a kórházi osztály, ahol az elhunytat ápolták, kiadja az elhunyt személyes tárgyait. Ha szeretné a boncolás mellőzését, azt ott kérheti.

 

Az osztály után a kórházi patológián kell leadni az elhunyt ruháját, amibe fel fogják öltöztetni, tájékoztatást kap ez elhunyt szállíthatóságának idejéről, a fizetendő kórházi díjról.

 

Idősek otthonában történt halál esetén az otthon gondoskodik az elhunyt elszállításáról. Ezért, ha hozzátartozóját idősek otthonában gondozzák, már az otthonba történő felvételkor jelezze, hogy halála esetén a Schäffer és Wagner temetkezéssel kell az elszállítást intézni!

 

Az otthonban megkapja a halottvizsgálati bizonyítványt, kérjük, hozza magával a temetés intézéséhez.